Vappuna 2024 sotaa ja oikeistohallitusta vastaan

Totisesti me elämme synkkää aikaa. Mitä aika on tämä, jolloin puhe rauhasta on melkein rikos, koska on puhuttava sodasta. Ja samaan aikaan vaietaan niin monista rikoksista Gazassa, Kongossa, Syyriassa ja Ukrainassa.
– Näin aloitti SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg Bertolt Brechtiä mukaellen puheensa valtakunnallisella punaisten muistomerkillä Helsingissä 1.5.2024. (Video Eero Yli-Vakkuri.)

 

 

Kuvia Helsingin työväen vapusta. SAK:n paikallisjärjestön ja vasemmiston vappumarssilta, SKP:n järjestöjen kunniakäynniltä punaisten muistomerkillä ja Pakilan työväentalon vappujuhlasta. Pakilan työväentalolla puhuivat EU-parlamenttivaalin ehdokas, näyttelijä Hannu Salminen ja Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistyksen varapuheenjohtaja Wael Cheblak. Lauluja esitti ja yhteislaulua veti Pakilassa Mikko Perkoila. (Kuvat Yrjö Hakanen ja Toivo Koivisto)