Punaista vappua

Vappu on työväenliikkeen kansainvälinen mielenosoituspäivä. Tänä vappuna Suomessa osoitetaan mieltä erityisesti oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaa ja lakko-oikeuden kaventamishankkeita vastaan. Samalla marssitaan sotaa, Israelin harjoittamaa palestiinalaisten kansanmurhaa, rasismia ja ympäristön tuhoamista vastaan.

SAK:n paikallisjärjestön ja koko vasemmiston yhteinen vappumarssi lähtee Hakaniemen torilta keskiviikkona 1.5. kello 11. Se päättyy Kansalaistorille, jossa on SAK:n, SDP:n ja VAS:n juhla.

Marssin jälkeen on Pakilan työväentalolla vappujuhla ja -lounas klo 14 – 16 (ovet avautuvat klo 13.30). Mikko Perkoila laulaa ja vetää yhteislaulua. Puhuvat SKP:n EU-vaaliehdokas Hannu Salminen ja palestiinalaisten siirtokuntayhdistyksen Wael Cheblak. Lounasvaraukset pyydetään tekemään ennalta maija.hakanen@kolumbus.fi.

SKP:n järjestää kunniakäynnit punaisten muistomerkeillä: Valtakunnallisella muistomerkillä Stadionintiellä klo 10 puhuu SKP:n pääsihteeri Tiina Sandberg, Malmin hautausmaalla punaisten haudoilla klo 9 puhuu Katja Wallin ja Haagassa klo 9 puhuu Yrjö Hakanen.