Reilun osuuskaupan puolesta -lista HOK-Elannon vaaliin

Osuustoiminnan ihanteet ovat tänäänkin ajankohtaisia, mutta HOK-Elanto on etääntynyt niistä. Huhtikuussa pidettäviin HOK-Elannon edustajiston vaaleihin osallistuva Reilun osuuskaupan puolesta -lista haluaa palauttaa osuustoiminnan juurilleen: kehittää edullista, ekologisesti kestävää ja reilua osuustoimintaa, jonka hallinnossa kuuluu jäsenten ja työntekijöiden ääni.

Reilun osuuskaupan puolesta -listalla on kommunisteja, muita vasemmistolaisia, punavihreitä ja sitoutumattomia ehdokkaita – yhteensä 40 ehdokasta.

Vaaliohjelmassaan Reilun osuuskaupan puolesta – kommunistit ja sitoutumattomat esittää välttämättömyystarvikkeiden hintojen alentamista ja bonusjärjestelmän muuttamista oikeudenmukaisemmaksi, lisää ympäristötekoja, parempia työehtoja työntekijöille ja työpaikkojen lisäämistä HOK-Elannossa sekä israelilaisten tuotteiden boikotoimista niin kauan kuin Israel jatkaa laitonta miehittämistä, sotaa ja apartheid-politiikkaa. Lisäksi ohjelmassa edellytetään osuuskaupan asiakasomistajien eli jäsenten vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä.

HOK-Elannon edustajiston vaali on 10.-22.4.2024. Äänestää voi sähköisesti tai postissa.