Kansanmurha Gazassa pysäytettävä – Suomen tuettava palestiinalaisia

Silmiemme edessä on tapahtumassa kansanmurha ja humanitaarinen katastrofi. Israel tuhoaa systemaattisesti Gazaa. Tuhansia ja taas tuhansia on kuollut, heistä lähes puolet lapsia. Israelin johto ja armeija ovat vastanneet Hamasin terrori-iskuun moninkertaisesti massiivisemmalla terrorilla ja siviilien tappamisella. Samalla Israelin asevoimat ja siirtokuntalaiset ovat jatkaneet iskujaan Länsirannalla.

YK:n yleiskokouksessa valtioiden suuri enemmistö vaatii Gazaan humanitaarista tulitaukoa, kaikkia osapuolia suojelemaan siviilejä, vapauttamaan panttivangit ja turvaamaan humanitaarisen avun toimittamisen Gazaan. Petteri Orpon hallitus kieltäytyi tukemasta tätä lausumaa ja Suomen edustaja äänesti tyhjää.

Pääministeri ja ulkoministeri selittävät, että Suomi ei voinut tukea lausumaa, koska siinä ei tuomittu Hamasia. Tosiasiassa lausumassa tuomitaan niin israelilaisiin kuin palestiinalaisiin siviileihin kohdistuva väkivalta ja esitetään vaatimuksia kaikille osapuolille.

Ministereillä on verta käsissään

Onko Suomen hallitus sitä mieltä, että ainoastaan israelilaisen tappaminen on väärin vai miksi se tuomitsee vain Hamasin sotarikokset? Miksi hallitus vaikenee Israelin sotarikoksista ja vuosikymmeniä jatkuneesta Palestiinan alueiden miehittämisestä? Eivätkö YK:n ja kansainvälisen oikeuden velvoitteet päde, kun on kyse Israelista ja sitä ratkaisevalla tavalla tukevasta Yhdysvalloista? Entä mitä hallitus on tehnyt Gazaan Israelin loukkuun jääneiden Suomen kansalaisten evakuoimiseksi?

SKP:n Helsingin piirikomitea pitää hallituksen tukea Israelin politiikalle häpeällisenä. Ministereillä, jotka eivät tuomitse kansanmurhaa ja jatkavat nytkin asekauppaa Israelin kanssa, on Gazan lasten verta käsissään.

Tulitauko NYT!

SKP:n piirikomitea ei hyväksy siviileihin kohdistuvia iskuja, ei Hamasin, ei Israelin eikä muidenkaan toimesta. Vaadimme Suomen poliittista johtoa arvioimaan Israelia samoilla kriteereillä, joilla se tuomitsee Hamasin tai Venäjän sotarikokset. Raakalaismaista sotaa ja julmaa kansanmurhaa tekevää Israelin hallitusta on painostettava katkaisemalla vapaakauppa, erityisesti asekauppa Israelin kanssa. Tähän voimme myös henkilökohtaisesti vaikuttaa boikotoimalla israelilaisia tuotteita ja osallistumalla Palestiina-solidaarisuustoimintaan.

Kansanmurha ja sota on pysäytettävä. Siksi vaadimme: tulitauko nyt!

SKP:n Helsingin piirikomitea 30.10.2023

(Artikkelin kuva Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistyksen ja Suomen Palestiina-verkoston järjestämästä mielenosoituksesta Helsingissä 28.10.2023)