Helenin rosvohinnat alas!

Helsingin kaupungin energiayhtiö on ilmoittanut jo toisesta jättikorotuksesta sähkön myyntihintaan. Lokakuun alussa se nosti toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintoja 58 prosenttia ja joulukuun alussa hinta nousee 60 prosenttia.

Helen perustelee korotuksia sillä, että sähköpörssin päivähinnat ja talven futuurihinnat ovat korkeita. Suomeksi sanottuna hintojen nousu johtuu siis sähköpörssissä keinottelevien yhtiöiden ja sijoittajien voitontavoittelusta.

Osmo Soininvaaran johtamassa Helen Oy:n hallituksessa istuvat kokoomuksen, vihreiden, SDP:n ja Vasemmistoliiton edustajat ovat siunanneet tämän rosvokapitalistisen hinnoittelun. Se nostaa kotitalouksien asumiskustannuksia sadoilla ja monilla jopa tuhansilla euroilla vuodessa.

SKP:n Helsingin piirikomitea vaatii kaupunginvaltuustoa pysäyttämään sähkön ja myös kaukolämmön hintojen korotukset. Ensi vuoden talousarvion yhteydessä on alennettava kaupungin tavoitteita Helenin tuotoista ja irrotettava helsinkiläisten sähkön hinnat sähköpörssistä eriyttämällä sähkön tuotanto ja myynti kaupungin asukkaille yhtiön muusta toiminnasta. Lisäksi on syytä vaihtaa hintojen jättikorotukset siunannut Helen Oy:n hallitus.

Asukkaiden Helsinki -verkoston käynnistämä kuntalaisaloitteen kerääminen Helenin kohtuuttomien hintojen alentamiseksi on nyt entistäkin ajankohtaisempi. Piirikomitea kehottaa allekirjoittamaan ja keräämään nimiä tähän kuntalaisaloitteeseen. 

SKP:n Helsingin piirikomitea
27.10.2022

(Artikkelin kuva: Toivo Koivisto)