Vaaliautopäiväkirja #3

Päivän kuva

Maija Hakanen

Päivä oli sumuinen ja tihkuinen, mutta suhteellisen tyyni. Kauppakeskus Arabian edessä saimme viritykset valmiiksi vielä poutasäässä, mutta pian jouduimme peittämään materiaalipöytämme kahdella Euroopan vasemmiston punaisella sadetakilla (olivat muuten erinomaisia tähän tarkoitukseen). Pihlajamäessä asetuimme ostarin lipan alle ja säilyimme kuivina parista kunnon kuurosta huolimatta. Pihlajistossa alkoi jo näkyä sinistä taivastakin.

Päivän puheiden kolmen kärki: terveydenhoito, terveydenhoito, terveydenhoito, tarkemmin sanoen 1) terveysasemaverkoston karsiminen; 2) kokoomuksen älytön ehdotus palkattomasta ensimmäisestä sairaspäivästä; 3) kokeneen terveydenhuoltohenkilöstön syrjiminen vastavalmistuneiden (=halpojen) ja joskus jopa epäpätevien kustannuksella.

Päivän kuva

Päivän kuva: Keräämme nimiä kahteenkin kunnallisaloitteeseen. Toinen käsittelee asumisen hinnan alentamista ja toinen maksutonta joukkoliikennettä. Johtopaikka nimien määrässä on tiukka ja vaihtelee. Vielä eilen asuminen johti mutta tänään maksuton joukkoliikenne ajoi ohi.