Vaaliautopäiväkirja #20

Robert Ryömä Roihuvuoressa

Maija Hakanen

Kolme neljännestä vaaliautokiertueesta on tehty, aika kuluu nopeasti. Ohjelmassa olivat tänään Myllypuro, Vuosaaren Mosaiikkitori ja Roihuvuori. Mosaiikkitorilla meitä kilpailevia puolueita oli paikalla neljä. Omat talkoolaiset ja ehdokkaat olivat taas hyvin mukana autokiertueella, neljä talkoolaista ja kuusi ehdokasta. Hyviä keskusteluita käytiin etenkin Roihuvuoressa, jossa alkoi jo olla lauantai-illan huuman tunnelmaa. Meitä haastettiin oikein kunnolla teoista työmiehen puolesta ja elämän raadollisuuden ymmärtämisestä. Toivottavasti osasimme vastata haasteeseen, ainakin tunnelma kuuntelemisen ja ajatustenvaihdon jälkeen oli huomattavasti leppeämpi kuin avausrepliikeistä olisi voinut arvata.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) maahanmuuttajien ja suomalaisten työllistyminen; 2) maksuton joukkoliikenne eläkeläisille; 3) maksuttoman joukkoliikenteen rahoitus.

Päivän kuva: Robert Ryömä syksyisessä Roihuvuoressa, päivän kuntavaaliehdokas. Vuosaaressa hän sai esittää näkemyksiään mm. Helsingin Sanomille (toivottavasti myös julkaisevat) ja Roihuvuoressa Roope sai tehdä parillekin ihmiselle sukuselvitystä. Toinen näistä henkilöistä tiesi hyvin Hannes ja Mauri Ryömän merkityksen 1900-luvun suomalaisen työväenliikkeen historiassa ja toisen vaimon sukulaiset olivat Ryömiä.

Robert Ryömä Roihuvuoressa