Vaaliautopäiväkirja #15

Vaaliautoja Pihlajistossa

Maija Hakanen

Onneksi vaaliautoilla ei ole tunteita. Oma rakas vaaliautomme voisi saada trauman nähdessään perussuomalaisten kolme mainoskuvilla teipattua vaaliautoa (joillakin on ilmeisesti rahaa) ja esimerkiksi eduskunnan puhemiehen Eero Heinäluoman samaten teipatut vaalivankkurit. Me joudumme tyytymään jokaisella vaaliautomme pysähdyspaikalla erikseen kiinnitettäviin banderolleihin. Muuten ”kattauksemme” ei juurikaan jää jälkeen isojen ja rahakkaiden puolueitten vastaavista. Politiikan sisällössä olemme tietysti kärkikaartia. Ja jos vaaliautolla niitä tunteita olisi, lämmittäisi sitä varmasti vaaliautokiertueen kuskien lämpimät sanat sen ajettavuudesta.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) Helsingin kaupungin kyseenalaiset käytännöt tukityöllistämisessä; 2) SKP ja Perussuomalaiset vaihtoehtoina; 3) kokoomuksen älytön ehdotus palkattomasta ensimmäisestä sairaspäivästä.

Päivän kuva: Vaaliautoja Pihlajistossa.

Vaaliautoja Pihlajistossa