Vaaliautopäiväkirja #27

Vaaliauto lopettelee Herttoniemessä.

Maija Hakanen

Neljä viikkoa vaaliautokiertuetta on nyt ohitse, huomenna vaalipäivänä saamme illansuussa kuulla kuntavaalien tulokset. Viikot ovat menneet todella nopeasti. Neljä viikkoa sitten saimme tehdä vaalityötä kaikessa rauhassa ja vaalimateriaali kiinnosti. Tänään oli aistittavissa yhtäältä väsymystä joka puolelta piirittäviin ehdokkaisiin, mutta toisaalta monet edelleen ottivat materiaalia erittäin mielellään, he tuntuivat vakavasti valmistautuvan huomiseen vaalipäivään. Ensimmäinen vaaliautopäivä oli sateinen mutta lämmin, tänään oli poutaa ja jopa aurinkoista, mutta kylmää.

Päivän puheiden kolmen kärjen sijasta kerronkin kolme kärkikriteeriä, millä perusteilla kärkeä on koottu. Ensiksikin asiasta on tietysti täytynyt olla päivän aikana vaalikentillä puhetta. Toiseksi hyvät mahdollisuudet päästä kärkeen on, jos aihepiiri on päivän aikana tullut esille monta kertaa.  Kolmanneksi myös yksittäinen, mutta antoisa ja pitkä keskustelu jostain aiheesta saa sen nousemaan kärkikolmikkoon.

Päivän kuva: Iskujoukkomme kerääntyy vielä ryhmäkuvaan laittaessaan niin sanotusti pillejä pussiin Herttoniemen metroasemalla.

Vaaliauto lopettelee Herttoniemessä.