Solidaarisuutta Iranin ay-liikkeelle

Keskiviikkona 7.12. Etelä-Helsingin osasto järjesti Rikhardinkadun kirjastolla keskustelutilaisuuden Iranin ay-liikkeen tilanteesta. Keskustelun innoittajana syntyi oheinen kannanotto. Samasta tilaisuudesta on kirjoitettu myös SKP:n Uudenmaan piirin verkkosivuilla oleva kerrassaan mainio artikkeli Iranin tilanteesta!

Solidaarisuutta Iranin ay-liikkeelle

Suomen kommunistisen puolueen Etelä-Helsingin osasto tuomitsee viimeaikaiset Iranin hallituksen ay- liikkeen vastaiset julmat toimet, kuten ay-aktivistien Ali Najatin ja Reza Shahabin yksittäiset tapaukset vahvistavat. Ay-aktiiveja on pidätetty ilman tutkintaa tai tuomioita. Perusteettomista vangitsemisista uhkaa tulla hitaita kuolemanrangaistuksia sairastuneiden aktivistien jäädessä ilman minkäänlaista lääkitystä ja terveydenhoitoa.

Pidämme sietämättöminä ja tuomittavina Iranin hallituksen työväenliikettä, naisliikettä ja ihmisoikeuksien puolesta toimivia kansalaisjärjestöjä vastaan kohdistamat sortotoimet, vangitsemiset ja teloitukset.

Vaadimme Iranin hallitusta vapauttamaan heti kaikki poliittiset vangit, lopettamaan kuolemantuomiot ja turvaamaan ammattiyhdistysliikkeen toimintaoikeudet sekä kunnioittamaan ihmisoikeuksia.

SKP:n Etelä-Helsingin osasto ilmaisee solidaarisen tukensa Iranin kommunisteille, muille vasemmistolaisille ja edistyksellisille voimille niiden kamppailussa demokratian, työväenluokan etujen, naisten oikeuksien ja jokaiselle kuuluvien ihmisoikeuksien puolesta.

Vetoamme myös suomalaiseen ammattiyhdistysliikkeeseen, että se osoittaisi solidaarisuutta ja tukea vaikeuksissa toimivalle iranilaiselle ammattiyhdistysliikkeelle.

Vasemmalla kuvassa Kriittisen AY-liikkeen (KRAY) aktivisti Sippo Kähmi, Iranin kommunistisen puolueen Nozar Nazari ja SKP:n JP Väisänen (kuva Maria Boussen)