Maunulan-Pakilan lähiposti turvattava

Eihän siitä kauaakaan ole, kun Itella lakkautti pari postikonttoria Pitäjänmäestä, mutta niin vain jo uusia lakkautuksia on luvassa. SKP:n Maunulan-Pakilan osasto on julkaissut allaolevan kannanoton, jossa vaaditaan Maunulaan kunnollisia postipalveluja. Aktiivit perustivat myös adressin lakkautusta vastaan.

Maunulan-Pakilan lähiposti turvattava

Itella on siirtänyt Maunulan ja Pakilan alueen lähes 15 000 asukkaan ja yritysten postipalvelut Kannelmäkeen. Itella lopetti jo aiemmin Maunulan postin ja lokakuun 5.päivä loppui myös Pakilantien asiamiesposti.

Suomen kommunistisen puolueen Maunulan-Pakilan osasto vaatii Itellaa turvaamaan Maunulan-Pakilan alueella lähipostin. Eräs mahdollisuus olisi avata asiakaspalvelupiste entisen Spar-kaupan tiloissa, joissa jo nyt toimii Itellan postinjakajien toimipaikka.

Kannelmäki ei ole Maunulan ja Pakilan alueen asukkaiden tavanomaisen päivittäisen asioimisen suunta. Useimmat eivät pääse sinne bussilla ilman vaihtoja.

SKP:n osasto muistuttaa, että Itellaa velvoittavat postilain periaatteet turvata postipalvelut kohtuullisella etäisyydellä ja päivittäisen asioimisen yhteydessä. Palvelujen siirtäminen Kannelmäkeen vaikeuttaa erityisesti autottomien, lasiperheiden, vanhusten ja vähävaraisten postipalvelujen saantia. Lisäksi se on ristiriidassa Itellan julistamien ympäristötavoitteiden kanssa lisätessään yksityisautoilua.

Itella on tehnyt monina vuosina liikevoittoa 40 – 100 miljoonaa euroa. Postin pitäisi kuitenkin olla yleishyödyllinen julkinen palvelu eikä voitontavoittelua, korostaa SKP:n Maunulan-Pakilan osasto.

SKP:n Maunulan-Pakilan osasto