Vallilan puutalot sata vuotta

Etu-Sörkän osaston joukko kiinnosti kuvaajia

Vallilan puutalot viettivät lauantaina 3.9.11 satavuotisjuhlaa Keuruun puistossa. Juhlan monipuoliseen antiin kuului historiallinen, vanhan ajan vappukulkue, missä SKP oli myös mukana.

–Jonas kantoi Etu-Sörkän osaston lippua ja minä toimin airueena. Marssimme näkyvästi heti Viipurin työväen soittokunnan takana, kulkueen kärjessä, sulassa sovussa SDPn lipun ja Kirvesmiesten ammattiosaston lipun rinnalla, kertoo Hannele Salava.

Muitakin lippuja oli tuotu mukaan; pioneerit, vanha SKDLn lippu jne. Puu-Vallilan taloilla oli omia tunnuksia ja myös muutamia banderolleja näkyi joukossa – muuankin vaati ponnekaasti lisää liksaa.

Kulkue kiersi Puu-Vallilaa ja päätyi takaisin Keuruun puistoon, jossa juhla jatkui. Iso osa asukkaista ja vieraista oli pukeutunut vuosisadan alun tyylisiin vaatteisin. Erityisesti olivat panostaneet esiintyjät, jotka vetivät luontevasti roolinsa Vallilan vanhoina asukkaina. Juhlaväki kiersi talojen pihoja, jossa esitettiin hienoja välähdyksiä vallilalaisten elämästä, pihoilla ja kallioilla.

– Oli pyykkäriä, juoruämmiä katupeilin takana, monenlaista väkeä, kallioilla korttia lyövästä ryyppysakista, voimistelijatyttöihin. Kavalkadiin oli todella panostettu ja yleisölle avautui todellisena sadan vuoden takainen maailma, Salava ihastelee.

Juhlat jatkuivat ruokailulla ja puistotansseilla ja olihan siellä salakapakkakin…

– Erityiskiitos Koiviston Topille, että organisoi Etu-Sörkän osaston paikalle. Kyllä Etu-Sörkan lippu kuului kulkueeseen ja oli kunniakasta kulkea sen vierellä!