Halvempia lippuja!

Piirikomitea vaatii halvempia joukkoliikenteen lippuja ja parempia palveluja. Uudet poikittaisen liikenteen linjat saavat sen sijaan kannatuksemme, samoin kuin asukkaiden kuuleminen ennen päätöksentekoa. Lue kannanotto alta.

Julkisilla on mukava liikkua, mutta ei sen ihan näin kallista tarvitsisi olla…

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea 12.9.2011

Joukkoliikenteen lippujen hintoja alennettava ja palveluja parannettava

Helsingin seudun joukkoliikenteen lippujen hintoja aiotaan nostaa ja bussivuoroja karsia. Joukkoliikenteen järjestämisestä vastaava HSL-kuntayhtymä valmistelee lippujen hintoihin keskimäärin noin viiden prosentin korotuksia. Lisäksi bussireittejä aiotaan muuttaa niin, että samalla kun lisätään runkolinjoja, lopetetaan 16 linjaa ja vähennettäisiin vuoroja 20 linjalta.

SKP:n Helsingin kaupungin piiri vastustaa joukkoliikenteen lippujen hintojen nostamista. Hintoja on päinvastoin alennettava joukkoliikenteen osuuden lisäämiseksi. Tämä on tärkeää sekä asukkaiden viihtyisyyden että ympäristönsuojelun kannalta.

HSL:n suunnitelmat poikittaisen joukkoliikenteen ja eräiden muiden runkolinjojen kehittämiseksi ovat pääosin perusteltuja. Niiden toteutuessa voi olla syytä muuttaa joitain nykyisiä reittejä, mutta ei ole mitään perusteita ryhtyä HSL:n valmistelemaan rajuun kymmenien reittien karsimiseen. Poikittaisliikenteen osalta ns. Tiedelinjan vetämistä Kumpulanlaakson läpi SKP:n piirijärjestö vastustaa. Lisäksi SKP:n Helsingin piiri vaatii myös asukkaiden kuulemista ennen kuin päätöksiä reittien muutoksista tehdään.

SKP:n Helsingin piiri on huolestunut myös maan hallituksen aikeista ryhtyä kilpailuttamaan VR:n lähiliikennettä, karsia raideliikenteen investointeihin luvattuja rahoja ja vähentää harvaan asuttujen alueiden joukkoliikenteen tukea. Liikennepolitiikan suuntaa on muutettava panostamalla tuntuvasti lisää rahaa joukkoliikenteeseen.