SKP:n 90-vuotisjuhla täytti Vanhan ylioppilastalon 1.9.2008

Kommunistit haluavat murtaa vaihtoehdottomuuden ”noitaympyrät”

Moni kokee nykymenon samaan tapaan kuin Pentti Haanpään romaanihenkilö Pate Teikka ”noitaympyräksi”, jota ei saa, jota ei voi rikkoa. Suomen kommunistinen puolue haluaa murtaa vaihtoehdottomuuden ”noitaympyrän” ja antaa sanalla vasemmisto uudelleen sisällön, joka asettaa lähtökohdaksi liikevoittojen sijasta ihmisen ja jokaiselle ihmiselle kuuluvat perusoikeudet, totesi SKP:n puheenjohtaja Yrjö Hakanen puhuessaan SKP:n 90-vuotisjuhlassa Helsingissä.

Vanhan ylioppilastalon elokuun viimeisenä viikonloppuna täyttäneessä juhlassa SKP esitti yhteistoimintaa toimeentulon minitason nostamiseksi 850 euroon kuukaudessa, työajan lyhentämiseksi, päästöjen vähentämiseksi ilman ydinvoimaa ja Suomen pitämiseksi erossa Natosta. Kommunistit vaativat valtion ylijäämistä ja pääomatuloja verottamalla lisää rahaa kuntien palveluihin. Yrjö Hakanen esitti Suomen liittoutumattomuuden puolustajien yhteistä turvallisuusfoorumia oikeistolaisen Nato-jäsenyyden vyöryttämisen pysäyttämiseksi.

SKP kokoaa kuntavaaleihin vasemmistolaista ja punavihreää vaihtoehtoa, joka puolustaa lähipalveluja perusoikeutena ja torjuu kunnallisten palvelujen yksityistämisen. Esimerkiksi Helsingissä on koottu Helsinki-listat, joilla on puolisiin sitoutumaton Asukaslista, Naistlista, Kulttuurilista ja SKP:n lista.

SKP:n 90-vuotisjuhla ja Vastavirta-festivaali kokosivat Vanhalle ylioppilastalolle kahden päivän aikana noin kaksi tuhatta osanottajaa. Festivaalin ohjelmassa oli viisitoista seminaaria ja paneelikeskustelua, kaksi konserttia, klubi, Kolmen sepän patsaalla pidetty vaihtoehtotori, SKP:n historiasta kertova näyttely sekä kahden uuden kirjan, Vastavirtaan-pamfletin ja Kolme kirjainta – SKP:n yhdeksän vuosikymmentä –kirjan julkistaminen.