Helsingin asukkaiden palveluja ja varoja rosvotaan

Helsinkiläisten julkisia palveluja ja yhteistä omaisuutta rosvotaan häikäilemättömästi. Helsingin kaupunki ja sen liikelaitokset tekivät viime vuonna voittoa 258 miljoonaa euroa, mutta tästä huolimatta kaupungin johto heikentää edelleen julkisia palveluja. Samalla palveluja muokataan uudelleen tuottavuutta ja liikevoittoja, ei ihmisten tarpeita silmällä pitäen. Grynderit ja suursijoittajat rohmuavat kaupungin johdon suostumuksella kaupungin arvokkaimpia tontteja ja kiihdyttävät asumiskustannusten nousua.

Helsingissä toteutetaan jo pitkälti pääministeri Matti Vanhasen äskeisessä linjapuheessaan kunnille esittämää markkinaehtoista linjaa. Pääministerin mukaan kuntien päätöksenteko on muokattava tilaaja-tuottajamalliksi, jossa kunta on vain maksaja ja asiakas. Vanhanen vuokraisi esimerkiksi kunnan terveyskeskukset jatkossa yksityisille lääkärifirmoille ja yksityistäisi vanhuspalveluja. Viime kädessä Vanhasen mukaan julkisen vallan pitäisi rajoittua vain ”huolehtimaan sellaisista asioista, joista yksityinen sektori ei pysty huolehtimaan”.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestön vuosikokous vastustaa porvarihallituksen ja Helsingin kaupungin johdon ajamaa julkisten palvelujen heikentämistä, päivähoito- ja terveyskeskusmaksujen korottamista sekä palvelujen yksityistämistä.

Ihmisten perusoikeuksia ei saa alistaa markkinoiden saalistukselle. Helsingin kaupungin on lopetettava terveysasemien, koulujen, päiväkotien, vanhusten palvelujen ja muiden peruspalvelujen karsiminen. Kaupungin kaavailemista tonttivuokrien korotuksista on luovuttava ja vuokria on päinvastoin alennettava.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestö vaatii, että kaupungin keräämistä satojen miljoonien ylijäämistä on ohjattava lisää rahaa ennen kaikkea peruspalveluihin, kaupungin työntekijöiden palkkojen nostamiseen ja henkilöstön lisäämiseen, asumiskustannusten alentamiseen ja uusiutuvan energian osuuden lisäämiseen Helsingin energiatuotannossa sekä joukkoliikenteen lippujen hintojen alentamiseen.

SKP:n Helsingin kaupungin piirijärjestön vuosikokous 12.4.08