Vaaliteemat 2011

SKP:n valtakunnallinen vaaliohjelma on nimeltään Kenkää rahaeliitille! ja siinä vaaditaan täydellistä politiikan suunnanmuutosta, korruption karsimista ja kansanedustajien vaihtamista rehellisempiin, tuoreisiin kasvoihin. Alla on muutamia otteita ohjelmasta, mutta korjattavaa on sen verran paljon, että kaikki parannusehdotukset eivät tähän tietenkään mahtuneet…

Kenkää rahaeliitille – vaalijuliste
Kommunistien valtakunnallinen vaalijuliste

Ei leikkauslistojen valmistelijoille
Eduskuntaan tarvitaan uusia, ryvettymättömiä voimia, korostetaan SKP:n vaaliohjelmassa heti alkuun.

Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat kukin vuorollaan hallituksessa ollessaan ja monissa kunnissa pettäneet äänestäjille antamansa lupaukset. Nytkin ne valmistautuvat tekemään leikkauslistoja heti vaalien jälkeen. Pankkien tukemiseen riittää miljardeja, mutta vähävaraisilta leikataan vähästäkin.

Liikemiehet ja suurfirmat ovat ostaneet vaalirahoituksella itselleen mieluisat päätöksentekijät. Tällainen ei käy päinsä!

Päivitys: (Ei tarvinnut odottaa edes vaaleihin asti, kun suuret puolueet jo söivät vaalilupauksensa täällä Helsingissä tyylikkäästi ennakkoon.)

Keinottelijat maksakoot itse kriisinsä

On aika laittaa pankkiherrat kuriin ja pörssipelurit maksamaan itse laskunsa. Vaadimme pääomatulojen, suurituloisten ja suuryhtiöiden verotuksen kiristämistä. Myös pörssikauppa ja rahoitusmarkkinat pitää laittaa verolle.

Suomen bruttokansantuote on lähes puolet suurempi kuin runsaat kymmenen vuotta sitten. SKP vaatii loppua julkisten palvelujen ja sosiaaliturvan leikkaamiselle ja yksityistämiselle.

Kommunistit esittävät toimeentuloturvan minimitasojen nostamista 900 euroon kuukaudessa verottomana ja niiden yhdistämistä perusturvaksi ”yhdeltä luukulta”. Minimipalkan SKP säätäisi lailla 1 500 euroon kuukaudessa ja verotettavan tulon alarajan puolue nostaisi 1 100 euroon kuukaudessa. Ohjelmassa esitetään töiden ja tulojen jakamista uudelleen lyhentämällä työaikaa ansiotasoa alentamatta.

Perusoikeuksia SKP vahvistaisi vanhuspalvelulailla ja turvaamalla kunnalliset lähipalvelut. Demokratia pitää ulottaa myös talouden alalle muun muassa siirtämällä pankit yhteiskunnalliseen omistukseen ja demokraattiseen ohjaukseen.

Ydinvoimalle ja uraanikaivoksille SKP sanoo ei. Parempi vaihtoehto on panostaa energian säästöön ja uusiutuvaan energiaan. EU:n perussopimuksista vaadimme  kansanäänestystä. Lisäksi ohjelmassa esitetään suomalaisjoukkojen vetämistä pois Afganistanin sodasta ja Suomen irtaantumista Nato-kumppanuudesta.

Lue koko vaaliohjelma SKP:n kotisivuilta!