Rauhan joulua

Joulun perinteinen sanoma ”maassa rauha ja ihmisillä hyvä tahto” tuntuu tänä jouluna yhtä aikaa etäiseltä haaveelta ja polttavan ajankohtaiselta. Kristinuskon synnyinsijoilla Palestiinassa on käynnissä kansanmurha, jossa Israel on tehnyt Gazasta maanpäällisen helvetin.  

Ukrainan sota jatkuu vailla näköalaa ratkaisuista. Aseet eivät ole tuoneet ratkaisuja myöskään Afganistanin, Irakin, Jemenin, Syyrian ja moniin muihin konflikteihin. Ne ovat päinvastoin kylväneet katkeruutta ja luoneet pohjaa uusille väkivaltaisuuksille.

Samaan aikaan kun asevarusteluun käytetään enemmän varoja kuin koskaan, tarvittaisiin kiireellisesti lisää voimavaroja ympäristökriisin, köyhyyden ja muiden sosiaalisten ongelmien ratkaisemiseen.

Suomessakin hallitus heikentää sosiaaliturvaa, työntekijöiden oikeuksia ja julkisia palveluja, mutta paisuttaa asemenoja ja on tuomassa tänne USA:n sotilasjoukkoja ja tukikohtia.

Suomen kommunistisen puolueen Helsingin piirikomitea vetoaa tulitauon saamiseksi jouluksi niin Gazaan kuin Ukrainaan ja muihin sotiin. Suomen on tunnustettava myös Palestiinan oikeus itsenäiseen valtioon. Kiihtyvien sotapuheiden ja sotilastukikohtien sijaan tarvitaan hyvää tahtoa ja rohkeutta tekoihin rauhan puolesta.

SKP:n Helsingin piirikomitea
11.12.2023