Veropäivä – entä duunareiden palkkapäivä?

Media on tänään julkaissut listoja suurituloisimmista ja varakkaimmista suomalaisista. Tiedot miljoonatuloista kertovat samalla eriarvoisuudesta, kun monien rahat eivät riitä edes välttämättömimpään.

Tätä eriarvoisuutta pitäisi kaventaa verotuksella, mutta Orpon-Purran hallitus haluaa päinvastoin antaa suurituloisille lisää verohelpotuksia. Hallitus ei halua myöskään puuttua verokikkailuun, jolla miljonäärit voivat piilottaa suuren osa tuloistaan ja vältellä veroja.

Nyt julkistettavat listat suurituloisimmista eivät kerro sitä, kenen työllä rikkaudet on luotu. Kuvaavaa on, että tulolistojen kärjessä ovat yrityskaupoilla, ruokalähettien työehtoja polkemalla, peliyhtiöillä ja pääomasijoituksilla rikastuneet.

Keinottelun sijasta pitäisi palkita niitä, jotka tekevät tuottavaa työtä ja rakentavat yhteistä hyvinvointia. Orpon-Purran hallitus aikoo kuitenkin leikata heikoimmassa asemassa olevilta, heikentää työehtoja ja rajoittaa työntekijöiden mahdollisuuksia puolustaa oikeuksiaan.

Läntisen ja pohjoisen Helsingin SKP:n osastot ilmaisevat tukensa ammattiyhdistysliikkeen kamppailulle työehtojen heikentämistä, sosiaaliturvan leikkaamista ja lakko-oikeuden rajoittamista vastaan. Eriarvoisuuden vähentämiseksi tarvitaan työn ja pääoman välisen tulonjaon muuttamista työntekijöiden hyväksi. Se vahvistaa myös sosiaaliturvan ja julkisten palvelujen rahoitusta.

Läntisen ja pohjoisen Helsingin SKP:n osastot
8.11.2023