Sote-maksuja ei saa korottaa

Samaan aikaan kun Sipilän hallitus heikentää julkisia palveluja, se siirtää niiden kustannukset entistä enemmän pieni- ja keskituloisten maksettavaksi. Hallitus ajaa kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon maksuihin rajua 30 % korotusta. Myös päivähoitomaksuja ollaan nostamassa. Sen sijaan palkkoja ja työttömyysturvaa hallitus on valmis leikkaamaan jopa pakkolaeilla.

SKP:n Maunula-Pakilan osasto vastustaa asiakasmaksujen korotuksia. Sote-maksujen korotukset vaikeuttavat pienituloisten asemaa ja lisäävät eriarvoisuutta. Siksi esimerkiksi HUS-sairaanhoitopiiri on tehnyt maksuihin vain indeksitarkistukset.

Helsingin kaupungilla ei ole mitään taloudellista pakkoa toteuttaa korotuksia. Kaupunki tekee tänäkin vuonna peruspalveluilla kymmeniä miljoonia euroja voittoa. SKP:n osasto vaatii, että kaupunginhallitus hylkää korotukset kokonaan ja että terveyskeskusmaksuja ei jatkossakaan Helsingissä peritä.

SKP:n Maunula-Pakilan osasto 26.1.2016