Hämeentielle tarvitaan uusi yhtenäinen pyöräreitti

Hämeentie Hakaniemen torilta Kurviin on meluisa, ahdas ja saasteinen. Pyörätien lisääminen Hämeentielle muun liikenteen joukkoon ei helpota tilannetta riittävästi. SKP:n Etu-Sörkan osasto kannattaa pyöräteiden perustamista Hakaniemen torin ja Kurvin väliselle katuosuudelle siten, että kadulla kielletään yksityisautoilu, tonttiliikennettä lukuun ottamatta. Yksityisautot ohjataan Sörnäisten Rantatielle.

Lisäksi:

1. Hämeentien alkupäässä pyöräkaista tarvitaan Hakaniemen tori-katua pitkin Hakaniemen rantaan.

2. Kurvista eteenpäin pyöräkaistoja tulee autoliikenteen ohessa jatkaa yli koko risteysalueen niin, että Hämeentielle tulisi yhtenäinen pyörätie Arabiaan

3. Mäkelänkadun alkupäähän tulee merkitä pyöräkaista Mäkelänrinteeseen, josta eteenpäin pyöräkaista on jo olemassa.

Kohdat 1-3 sisältyvät kaupungin vuoteen 2025 ulottuvaan pyöräilyliikenteen tavoiteohjelmaan ja ne tulisi päättää ja toteuttaa pikimmiten. Näin saataisiin uusi, yhtenäinen, turvallinen pyöräreitti Kallion kautta Helsingin niemelle. Hämeentiellä julkinen liikenne nopeutuisi ja jalankulkijat ja pyöräilijät voisivat hengittää.

SKP:n Etu-Sörkan osasto