Vaaliautopäiväkirja #9

Säpinää Kauppakeskus Arabian aukiolla

Maija Hakanen

Mediasirkus jatkuu! Inför Köpcenter Arabia blev jag intervjuade PÅ SVENSKA för Radio Vega om att införa valkampanj i köpcentrum. Eli Ylen ruotsinkielinen Radio Vega haastatteli vaalikampanjanjoinnista kauppakeskuksissa (haastattelu tulee ulos huomenna 10.10. klo 17). Olimme kuulemma ainoa kampanja jonka hän oli tälle päivälle googlettamalla löytänyt. Toimittajan soitto myös kauppakeskuksen edustajille sai aikaiseksi pientä draamaa: vartija tulee valistamaan meitä että kyseinen aukio on kauppakeskuksen yksityisaluetta. Puhelu kauppakeskuksen edustajalle selventää että hinta ko. paikalla olemiselle on 100 euroa per päivä eikä tuntihintoja ole. Hinta on meille liian kova ja päätämme lähteä heti kohti seuraavaa kohdettamme Pihlajamäen ostaria. Toimittaja ajaa vielä sinne saamaan viimeiset kommentit asian käänteistä. Esitän mielipiteenäni että julkisen tilan tulisi olla avoin kaikille eikä siitä saa periä hintaa. Mitä tarkoittaisi demokratian kannalta, jos tv-, radio- ja lehtimainonnan lisäksi myös ihmisten kohtaaminen kasvokkain toreilla ja turuilla olisi maksullista?

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) omaishoitajien asema; 2) työväen asialla herroja vastaan olevat puolueet; 3) heikkojen pomputtaminen kunnan byrokratiassa.

Päivän kuva: Toisenlaista säpinää Kauppakeskus Arabian aukiolla.

Säpinää Kauppakeskus Arabian aukiolla