Vaaliautopäiväkirja #23

Seinäkirjoitus

Maija Hakanen

Parasta vaaliautokiertueella on ihmisten tapaaminen. Se että meillä on ihmisille vaaliasiaa, on hyvä syy lähestyä heitä. Se että monet ihmiset todella tuntuvat kokevan tapaavansa mahdollisia tulevia edustajiaan päätöksentekoon, saa heidät puhumaan itselleen tärkeistä asioista. Näihin kohtaamisiin tarvitaan julkisia ulko- ja sisätiloja. Kun on koko päivän vaalikentillä, alkavat sellaisetkin asiat kuin julkiset WC:t saada aivan uuden merkityksen. On hyvä että meillä on kulttuurilaitoksia, kirjastoja, terveysasemia ja yliopistoja joissa saa apua hätäänsä – ilmaiseksi.

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) vanhuspalvelut; 2) pääomaverotus ja peruspalveluiden rahoitus; 3) asumisen hinta.

Päivän kuva: Erään WC:n seinästä. Sopii hyvin siihen, että huomenna 24.10.2012 on YK:n aseidenriisuntaviikon rauhankulkue, jonka kokoontuminen on klo 16.30 Kiasmalla ja joka lähtee klo 17 Senaatintorille. Rauhankulkueen kunniaksi vaaliautokin lopettelee niin hyvissä ajoin että vaaliautoväki ehtii mukaan kulkueeseen.

Seinäkirjoitus