Vaaliautopäiväkirja #11

Kaupunkikulttuuri Kurvissa

Maija Hakanen

Ruoholahden metroasemalla neuvoin kysyttäessä Rouvalle missä on Market. Mennessään hän vielä huikkasi että hän on menossa ostamaan hyvää Kahvia hintaa 2,69 € paketti. Vaaliauton kahvitarjoilussa kuluu kahvia sen verran paljon, että ei muuta kuin Rouvan perään kahvia ostamaan. Harmillisesti sitä myydään vain kaksi pakettia asiakasta kohti. Ei muuta kuin muutkin vaaliautotalkoolaiset kahviostoksille.

Tässä pieni välähdys vaaliauton arkea. Mutta väkisinkin ajatukset vääntyivät kohti laajempia ulottuvuuksia: Rouvia Kahvia ostamassa oli paljon ja ainakin osa todistettavasti tuli julkisilla liikennevälineillä vain kahvin takia. Ostamalla kaksi kahvipakettia säästi 2,20 euroa, mikä on sama summa kuin joukkoliikenteen kertalippu. Minkälainen yhtälö tässä tapauksessa olisi vähävaraisuus, maksuton joukkoliikenne ja kahvihampaan kolotus?

Päivän puheiden kolmen kärki: 1) Saako olla kahvi? Laitetaanko maitoa? Entä sokeria? 2) miksi kansanedustajaa ei kannata äänestää; 3) tuloerot.

Päivän kuva: Kaupunkikulttuuria Kurvissa.

Kaupunkikulttuuri Kurvissa