Kesäkampanja oli hauska ja hyödyllinen

Etelä-Helsingin osaston kesäkampanjasta mainittiinkin jo aiemmin, mutta nyt toimituksen käsiin on päätynyt ensikäden tietoa 4.7. suoritetun tempauksen sujumisesta. Näin kertoo asiasta Hannele Salava:

SKPn Etelä-Helsingin osaston kesäkamppanja, arjen turvan puolesta, Natoa ja Afganistanin sotaa vastaan, käynnistyi maanantaiaamuna Narinkkatorilla. Tarkoitus oli myös kerätä kannattajakortteja. Paikalla olivat osastosta J-P Väisänen ja Kirsti Kangas, sekä Etu-Sörkän osastosta Hannele Salava.

J-P kurvasi paikalle hienolla punaisella logistisella ihmeellä, Jopo-pyörällä. Mukana oli ständi, viirejä ja punainen tähti maamerkiksi ja jaettavaksi lennäkkejä ja tietysti kannattajakortteja. Tasaiseen tahtiin töihin menijät ottivat lennäkkejä ja muutama kirjoitti kannattajakortikin. Kunnes sitten saapui mieshenkilö häätämään meitä. Olimme kuulemma ”asettuneet” torille ja ilman Kiinteistöviraston lupaa se on kiellettyä.

Pienikokoinen ständimme ja maamerkkinä ollut punainen tähti olivat liikaa isolla torilla, jakaa saa lennäkkejä vapaasti, mutta ”asettua” ei saa. Tällä ns. virkamiehellä oli kyllä jokin kulkulupakortti kaulassa, missä luki Hannu, muuten hän ei esittäytynyt. Sellaista byrokratiaa Helsingissä, luvan kyllä saa ilmaiseksi, jos ei ole kaupallisia tarkoituksia, meitä valistettiin. Vapaata julkista tilaa ei kaupungissamme taida sitten ollakaan, jos noudattaa kaikkia sääntöjä.

Kahvittelutauolla penkillä Mannerheimintiellä yksi henkilö huomasi ständimme ja halusi kirjoittaa kannattajakortin, se tuntui jo mukavalta.

Kolmikkomme siirtyi sitten Pikku-Huopalahteen Tilkan torille. Paikka oli hiljainen, mutta kohde ei ollut turha. Saatiin muutama hyvä kontakti ihmisiin,tavattiin tuttujakin ja muutama kannattajakortti sieltäkin. Kaiken kaikkiaan aamupäivä oli antoisa ja meillä oli suorastaan hauskaa.

Suosittelen muillekin osastoille uusia rohkeita avauksia toimintaan, kaikkea kannattaa kokeilla.

Kokemuksesta rikastuneena raportin laati Hannele.

Tähdenkin on välillä levättävä