Pitäjänmäkeläiset liikkeellä

Tiedonantajaa jaettiin tapahtumassa runsaasti

SKP:n Pitäjänmäen osasto oli mukana Kaarela-seuran järjestämillä perinteisillä Mätäjokifestareilla sunnuntaina 29.5.2011. Sää oli pilvinen ja viileä, mutta suuremmilta sateilta vältyttiin. Säästä, ja varmaan myös Maailma kylässä – festivaalista johtuen väkeä liikkui selvästi edellisvuosia vähemmän, mutta joka tapauksessa tapahtuma oli suhteellisen suuri.

Tiedonantajaa jaettiin reippaasti: uusinta numeroa annettiin ihmisille niin paljon kuin sitä riitti, ja jotkut jopa maksoivat lehdestä. Lisäksi myytiin pinssejä ja kerrottiin ohikulkijoille, missä lähipalvelukamppailuissa SKP:n Pitäjänmäen osasto on viime aikoina ollut mukana. Myös täytettyjä kannattajakortteja saatiin useita. Ihmiset pysähtyivät teltalle jutustelemaan koleasta säästä huolimatta, ja keskusteluja käytiinkin niin vasemmistolaisten kuin myös Muutos 2011:n kannattajien ja perussuomalaisten kanssa – positiivisessa hengessä, kuinkas muuten.

Teltan ja materiaalin kuljetus oli viimeiseen asti kysymysmerkki, mutta KomNL:n tapaamisessa perjantaina ollut uusi tuttavuus Esa tarjoutui autoineen apuun ja lisäksi vuokrattiin peräkärry. Pienellä vaivalla ja talkoohengellä homma onnistui, ja jälkeenpäin tunnelmat olivatkin oikein hyvät. Uudenlaista intoa tekemiseen tuntui löytyvän, ja niinpä Pitäjänmäkeläiset suunnittelevatkin jo uusia tempauksia.

Aina voi voittaa, totesi läheisen arpajaisteltan kyltti luottavaisesti.
Lettujakin piti tietysti maistaa, vaikka ne melko hintavia olivatkin
Ilman Esaa ei välttämättä olisi koko festivaaleille päästy ollenkaan, ja ehtipä mies myös lehtiä jakamaan