Avoin kysymys SDP:n, vihreiden ja VAS:n valtuustoryhmille

Mihin ovat unohtuneet lupaukset Helsingin peruspalvelujen alibudjetoimisen lopettamisesta, työntekijöiden palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamisesta ja tonttivuokrien kohtuullistamisesta? Tätä on syytä kysyä SDP:n, vihreiden ja Vasemmistoliiton valtuustoryhmiltä, jotka ovat luvanneet korjausta näihin ongelmiin.

Kaupunginhallituksessa ne hyväksyivät kuitenkin viime viikolla ensi vuoden talousarvion valmistelulle raamin, joka edellyttää palvelujen rahoituksen leikkaamista purkamalla asteittain energialaitoksen voittovaroista tehdyt siirrot palvelujen rahoitukseen. Viime vuosina nämä tuloutukset ovat olleet 100 – 200 miljoonaa euroa.

Raamin mukaan lähipalvelujen karsiminen jatkuu. Työntekijöiden palkkojen korottamiseen Helsinki-lisällä ei ole raamissa varattu senttiäkään. Ei myöskään tonttivuokrien alentamiseen. Etenkin terveyspalveluja aiotaan kilpailuttaa ja yksityistää entistä laajemmin.

SKP:n Helsingin piirikomitea haastaa SDP:n, vihreiden ja VAS:n edustajia irtaantumaan yhteistyöstä oikeiston kanssa ja käyttämään valtuuston punavihreää enemmistöä kaupungin palvelujen parantamiseen. Helsingin esimerkiksi viime vuonna tekemä 295 miljoonan ylijäämä osoittaa, että kaupungilla on rahaa parantaa palveluja. Näistä ylijäämistä on ohjattava lisää rahaa peruspalveluihin, työntekijöiden palkkojen korottamiseen Helsinki-lisällä, tonttivuokrien alentamiseen, joukkoliikenteeseen ja uusiutuvan energian investointeihin.

SKP:n Helsingin kaupungin piirikomitea

Helsingissä 5.3.2008