Kansanmurha Gazassa pysäytettävä!

Israel jatkaa systemaattista Gazan tuhoamista ja palestiinalaisten silmitöntä tappamista. Väkivalta ei alkanut Hamasin rikollisesta hyökkäyksestä eikä pääosin siviileihin kohdistuvia sotatoimia voi perustella puolustautumisella.

Israelin hallitus ja sotilasjohto eivät piittaa YK:n päätöksistä eivätkä Kansainvälisessä tuomioistuimessa alkaneesta oikeudenkäynnistä, jossa Israelia syytetään kansanmurhasta. Kansanmurhan pysäyttämiseksi ja sodan laajenemisen ehkäisemiseksi tarvitaan vielä voimakkaampaa Israelin johdon painostamista.

Suomen hallituksen ja presidenttiehdokkaiden on vaadittava välitöntä tulitaukoa ja humanitaarista apua Gazaan, ilmaistava tukensa monien valtion tukemalle Etelä-Afrikan kanteelle kansanmurhan tuomitsemiseksi ja toimittava niin, että Suomi tunnustaa Palestiinan itsenäisen valtion.

SKP:n Helsingin piirikomitea vetoaa myös kauppaliikkeisiin, yrityksiin ja kuntiin israelilaisten tuotteiden boikotoimiseksi niin kauan, kuin Israel jatkaa kansanmurhaa, apartheidia ja miehityspolitiikkaa. Tuemme vaatimuksia Israelin sulkemiseksi pois kevään Euroviisuista ja kesän olympialaisista.

Israelilaiset tuotteet boikottiin

Helsingin osuuskauppa Elannon lupaukset ”sitoutumisesta kunnioittamaan kaikkia kansainvälisesti tunnustettuja ihmisoikeuksia ja edistämään niiden toteutumista omassa toiminnassamme” eivät saa jäädä vain sanoiksi. Vastuullisuus edellyttää nyt israelilaisten hedelmien, muiden elintarvikkeiden, kosmetiikka- ja muiden tuotteiden poistamista HOK-Elannon valikoimista.

Kuluttajaboikotti on syytä kohdistaa israelilaisten tuotteiden ohella sellaisiin yrityksiin, jotka tukevat sortoa ja väkivaltaa toimimalla Israelin miehittämillä alueilla.

Myös Suomen valtion ja EU:n on otettava käyttöön taloudellisia pakotteita lopettamalla asekauppa Israelin kanssa ja poistamalla Israelin suosituimmuusasema vapaakaupassa.

SKP:n Helsingin piirikomitea
15.1.2024