Solidaarisuutta seksuaalioikeustaistelijoille

Suomalaisen yhteiskunnan pinnan alla ovat taantumuksen voimat kyteneet jo pitkään. Porvarillisen oikeistohegemonian ja kasvavan eriarvoisuuden aikakaudella myös äärioikeistolaisuus on tasaiseen tahtiin hiipinyt mukaan politiikkaan. Avoimen uusfasististen ryhmittymien ilmaantumisen lisäksi lähes kaikilta politiikan kentän laidoilta on saatu kuulla yhä törkeämpiä rasistisia kannanottoja.

Tässä heinäkuussa taantumuksellinen liikehdintä leimahti vastenmielisellä tavalla ilmiliekkiin, kun seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Helsinki Pride-tapahtuman kulkuetta vastaan hyökättiin kyynel- ja pippurikaasulla. Tarkkaan suunnitellussa iskussa kaasulle altistui kymmeniä ihmisiä, joiden joukossa oli lapsia ja nuoria. Uhreista nuorin oli vain 11 kuukauden ikäinen. Raukkamainen kaasuhyökkäys rauhanomaiseen kulkueeseen kertoo äärioikeistolaisen ideologian täydellisestä moraalisesta rappiosta.

Äärioikeistolaisten ajatusten saama kannatus kertoo kuitenkin myös yhteiskunnassame kasvavasta vihasta ja katkeruudesta, jota porvaripolitiikan aiheuttama syrjäytyminen ja eriarvoisuus tehokkaasti lannoittavat. Osavastuu kuuluu myös Perussuomalaisten ja Kristillisdemokraattien kaltaisille pikkuporvarillisille puolueille, jotka politiikallaan hyökkäävät vähemmistöjen oikeuksia vastaan ja lietsovat homofobiaa verhoten sen esimerkiksi “perinteisten perhearvojen puolustamiseksi”.

Lauantain isku ei ikävä kyllä ollut yksittäistapaus. Jo seuraavalla viikolla saatiin kuulla, että seksuaalisen tasavertaisuuden esitaistelijoiden Seta ry:n tiloja oli yön turvin vandalisoitu Helsingissä. Ikkunoita oli rikottu ja toiseen toimiston ovista oli töhritty hakaristi.

Suomen kommunistisen puolueen pääkaupunkiseudun posti- ja logistiikka-alan osaston mielestä suomalaisen yhteiskunnan nykyinen kehityssuunta on kestämätön. Tuomitsemme jyrkästi kaikki hyökkäykset seksuaalivähemmistöjä kohtaan niin kaduilla kuin politiikassakin. Kamppailussa paremman yhteiskunnan puolesta ja fasismia vastaan seisomme sorrettujen ja oikeuksistaan taistelevien rinnalla kaikilla rintamilla.

Eläköön oikeus rakastaa!

SKP:n Pääkaupunkiseudun posti- ja logistiikka-alan osasto
11.07.2010